Kenya’da ender rastlanan bir olay yaşandı. Ülkenin kuzeyinde bulunan koruma alanındaki bir filin biri erkek diğeri dişi olmak üzere ikiz doğurduğu aktarıldı. Son ikiz doğumun ise 2006 yılında gerçekleştiği ifade edildi.

Kenya’da bir fil, ikiz doğum gerçekleştirdi. Eşine ender rastlanan olay ülkenin kuzeyindeki koruma alanında gerçekleşti. Öte yandan ikizlerin fil doğumlarının sadece yüzde 1’ini oluşturduğunu ve bilinen son ikiz doğumunun 2006’da meydana geldiği aktarıldı.


ANNE FİLİN ÇOĞU ZAMAN YETERLİ SÜTÜ OLMUYORMUŞ

Kenya’da benzerine az rastlanan bir olay yaşandı. Ülkenin kuzeyinde ulusal koruma alanında bulunan bir fil, biri erkek diğeri dişi olmak üzere ikiz doğurdu. Save the Elephants (Filleri Kurtar) adlı dernek tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ikizlerin fil doğumlarının sadece yüzde 1’ini oluşturduğunu ve bilinen son ikiz doğumunun 2006’da meydana geldiği aktarıldı.
Save the Elephants Kurucusu Dr. Iain Douglas-Hamilton yaptığı açıklamada, 15 yıl önce doğan son ikizlerin doğumdan sonra uzun süre hayatta kalmadığı belirterek, bu sürecin ikizler için kritik bir zaman olduğunu aktardı. Douglas-Hamilton, anne filin çoğu zaman her iki yavruyu da beslemek için yeterli sütü olmadığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Gelin bıçakla evlendi! Tüm dünya bu olayı konuşuyor!
Next post Çocuğunuzla bağınızı kuvvetlendirecek yeni aktivite trendleri!