Ünlü fizikçi Albert Einstein ve Chicago Üniversitesi’nden atom bilimcileri tarafından hazırlanan sembolik ‘Kıyamet Günü Saati’, 1947’den bu yana insanlığın yok olma olasılığını değerlendiriyor.

2020 YILINDA 100 SANİYE KALMIŞTI

Bilim insanları ‘kıyamet saati’ni 2020 yılında biraz daha ileri aldı. 2020 yılında saatin geldiği noktaya göre artık gece yarısı 12’ye sadece 100 saniye kaldı. Saat en son 2018 yılında ileri alındığında kıyamete 2 dakika kaldığı uyarısı yapılmıştı. 2019 yılında saatin yelkovanı gece yarısına 120 saniye kalada tutulmaya devam etti. Sembolik saatin gösterdiği zaman 73 yıldır Atomik Bilimciler Bülteni (The Bulletin of the Atomic Scientists) adlı organizasyon tarafından belirleniyor. Gece yarısı ise insan kaynaklı bir felaketi ve bu felaket sonucunda insanlığı ve uygarlığı yok edebilecek apokaliptik bir gelişme yaşanma ihtimalini sembolize ediyor. Bu ihtimal ne kadar yükselirse saat o oranda 12’ye yaklaşıyor.

75 YILDIR ÇALIŞIYOR

Atom Bilimcileri Bülteni, dünyanın ne zaman sona ereceğini düşündüklerini açıklamak için internet üzerinden bir konferans düzenleyeceklerini de açıkladı. Atom Bilimcileri Bülteni’nin internet sitesinde 75 yıl boyunca Kıyamet Saati insanlığın kendi kendini yok etmeye ne kadar yakın olduğunun bir metaforu olarak görev yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Mercimek Çorbası
Next post Edis ile Öpüşen Kızı İçin Ne Dedi